norrskenidag.se.

Norrskensapp - Aurora Now

Cover Image for Norrskensapp - Aurora Now

Vi har utvecklat en app som låter dig få en betydligt mer gedigen översikt över chanserna till norrsken i Sverige. Appen heter Aurora Now och finns tillgänglig både till iPhone och Android. I appen kan du hitta betydligt mer tekniskt data än du hittar här, på gott och ont.

Funktioner i appen

Norrskenskarta

I appen hittar du en norrskenskarta där vi ritar ut chansen till norrsken i olika lager på en interaktiv världskarta. Perfekt om du vill få en uppfattning om chansen generellt eller för specifika ställen.

Aurora now norrskenskarta

Norrskensprognos

Det finns även prognoser för de kommande dagarna hur Kp-värder kommer förändras, vilket är en bra indikation på om man kommer ha chans att se norrsken eller inte på den plats man befinner sig på.

Norrskenschans där du befinner dig just nu

Den kanske mest använda funktionen är att se hur stor chans det är att se norrsken där man befinner sig just nu, eller en manuell position om man önskar använda det istället. Du kan även se hur denna chans kommer ändras den kommande halvtimmen.

Push-notiser

Med vår prenumerationstjänst har du möjlighet att ställa in pushnotiser för olika värden, allt från när du exempelvis får 40% chans att se norrsken, till när solvindshastigheten når 800km/h. Alla värden är möjliga att justera efter dina önskemål. En klar favorit som vi själva använder är 3-dagarsprognosen fast för pushnotiser. Sätta en Kp-nivå och bli meddelad någon dag i förväg om något stort är på gång.

Du kan läsa mer om appen och ladda ner den här.